El Garraf, quarta comarca de la demarcació de Barcelona amb més pernoctacions turístiques

0
527

La demarcació de Barcelona va acollir el 2017 un total de 12.066.776 turistes, el que representa un augment del 3% respecte al 2016. El Barcelonès va ser la comarca que va registrar un major volum de pernoctacions, arribant a 20.614.673 (no inclou apartaments, albergs, ni habitatges d’ús turístic). La van seguir el Maresme (6.990.360), el Baix Llobregat (2.225.031) i el Garraf (1.603.640), que es va situar com la quarta comarca amb més pernoctacions de la demarcació, malgrat experimentar un lleuger descens interanual de l’1,1%. L’Alt Penedès (50.779) va obtenir uns resultats més modestos. Amb tot, va registrar un creixement interanual del 10,3%. 

Aquestes són algunes de les dades que s’extreuen de l’estudi L’activitat turística a la Destinació Barcelona, que es va presentar divendres de la setmana passada al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia.

El diputat delegat de Turisme, Miquel Forn, va afirmar que el 2017 “ha estat un any excepcional”. I és que, s’ha aconseguit superar les dades turístiques del 2016 -un any que ja va ser de rècord- malgrat la recessió experimentada els últims mesos de l’exercici a causa dels atemptats de Barcelona del mes d’agost o el context social i polític derivat de l’1 d’Octubre. “Això posa en relleu que som una destinació turística amb un gran posicionament internacional que ens dona una inèrcia significativa per enfrontar-nos a les dificultats que se’ns presenten”, va destacar Forn, que va assegurar que “l’aliança entre la ciutat de Barcelona i les comarques del seu entorn està donant uns resultats molt positius, gràcies a la diversitat d’experiències turístiques que s’ofereixen”.

Per Forn cal centrar els esforços en què el turisme continuï evolucionant d’una manera sostenible que no interfereixi en la vida dels residents. I va advocar per aconseguir uns millors resultats de generació de riquesa a base de mantenir, o fins i tot reduir, el nombre de visitants. En aquest sentit, va indicar que cal incrementar la captació del turisme internacional, que és el que genera un major volum de pernoctacions i un major impacte econòmic en el territori.

FER UN COMENTARI