Guerra de banderes

0
355

El PP va presentar dimarts a Vilafranca una moció que demanava: 1, col·locar la imatge del borbó en un lloc preferent del Saló de Plens; 2, retirar les estelades que hi ha disseminades per fanals de la vila i, sobretot, la de l’asta de la rambla de Sant Francesc; i 3, col·locar banderes espanyoles en llocs preferents de tots els edificis que són propietat de l’Ajuntament. Com és obvi, una moció marciana d’aquesta mena no va prosperar. Ni ho va fer, ni tan sols se li havia passat pel magí del regidor popular que pogués aprovar-se. Un únic vot, va rebre –el seu–, però tampoc és que el resultat fos d’un a vint, no. Només s’hi va girar d’esquena el tripartit d’esquerres (CUP, ERC i VeC), mentre que els governamentals PDeCAT i PSC van optar per fugir d’estudi i no mullar-se: els exconvergents van aguantar-se les ganes de votar-hi en contra (es van abstenir, per no desobeir la llei) i entre els socialistes hi deu haver un sentiment menys homogeni i van optar per una nova via revolucionària de la democràcia, que és la de no votar. Veurem si l’1 d’octubre continuen al marge de la societat o si tornen a prendre partit.

Com dèiem, l’objectiu de la moció no era que s’aprovés sinó buscar les pessigolles a qui en tingués, violentar i marcar territori en un moment calent del debat sobiranista. Perquè d’alguna cosa han de servir tants viatges AVE amunt AVE avall de la Soraya, pagats amb els sous dels contribuents que menys cotitzen (perquè els que van sobrats ja coneixen les mil i una maneres d’evadir; i si es despisten, sempre tindran l’ànima caritativa del Montoro que els farà un descompte). Els seus escolanets més aplicats sempre seguiran les seves indicacions –perquè ordres són ordres (i ells són gent d’ordre)–, encara que sàpiguen que a casa nostra l’estanquera simbolitza una època passada (que va durar 40 anys, per ser més exactes).

Hi havia un acord, de fa més de trenta anys, de fer onejar a la Casa de Tots només la bandera que a tots ens uneix, la senyera. Però veure tanta estelada escampada per tots els balcons i racons de la vila ha enlluernat el PP. Tant de bo a partir de l’1-O l’estelada ja no ens torni a fer mai més falta.

FER UN COMENTARI