Jaume Figueras i Francesc Orella, premis d’honor del Most 2017

0
385
Jaume Figueras i Francesc Orella.

El Festival Most, dedicat al cinema del vi i el cava, ja ha donat a conèixer les dues personalitats que premiarà enguany. Es tracta de Jaume Figueras, periodista cinematogràfic de dilatada trajectòria, entre altres, al mític programa Cinema 3, i de Francesc Orella, conegut pel seu paper de Merlí i amb gairebé 40 anys d’èxits de la mà de directors com Pere Portabella, Ventura Pons, Mar Coll i Fernando Gómez Molina.

Figueras rebrà el guardó d’honor –que l’any passat van rebre Josep Maria Benet i Jornet i Pere Roca– durant la gala d’inauguració del festival, el 2 de novembre, mentre que Orella serà guardonat en l’acte de cloenda, el 12 de novembre. Totes dues gales seran conduïdes per Anna Ycbalzeta, que també forma part del repartiment de Merlí.

Jurat professional
El festival ja ha definit els noms dels professionals que integraran els jurats de les seccions competitives. La secció Collita, dedicada a títols sobre la vinya, el vi i el cava, comptarà amb Damià Serrano, expert en enoturisme; Anna Vicenç, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Judith Colell, directora de cinema i membre de la junta de les acadèmies de cinema catalana i espanyola; Ruth Troyano, periodista especialitzada en enocomunicació; i Imma Merino, crítica de cinema a mitjans com La Vanguardia.

De la seva banda, el jurat de la secció Brot, dedicada a curtmetratges, estarà format per l’actriu Anna Barrachina, el programador cinematogràfic Sergio Morera i el crític Alfons Gorina.

FER UN COMENTARI