El joc de taula és un estímul cognitiu i emocional que afavoreix que els que hi participen practiquin les relacions socials. Els avantatges més significatius d’aquesta pràctica –apa­rent­­ment banal– són que mentre que es passa una bona estona, s’enforteix l’autoestima, es reforcen els vincles i es contribueix a prevenir el deteriorament. I si és així… per què no juguem més sovint?

Si a hores d’ara és evident que practicar el joc en companyia genera alegria i benestar, tot reduint l’ansietat i estimulant les funcions intel·lectuals; si s’ha comprovat que promou la socialització, millora l’empatia i elimina tensions, i si sabem que fomenta l’aprenentatge, reforça valors tals com el sentit de la justícia i la companyonia, i manté l’activitat psico-física…per què no juguem més sovint?

Doncs perquè no ens acabem de creure que atrevint-nos a jugar practiquem el càlcul; exercitem la memòria; som conscients de la nostra relació amb el que ens envolta i vers nosaltres mateixos; duem a terme habilitats que ens permeten fer accions amb un objectiu i ens familiaritzem amb el nostre cos, tot sent conscients de les parts que el componen i dels moviments que és capaç de fer. És a dir, que suposa bastant més que una simple manera d’entretenir les criatures.

No sempre les eines de treball a nivell cognitiu i emocional són amenes i, fins i tot, divertides, i és per això que alguns equips de professionals apostem per tota una sèrie de recursos que ens brinden l’ocasió d’entrenar les capacitats i habilitats i, al mateix temps, passar-ho bé.

FER UN COMENTARI