LA CASONA, c. Pineda, 14 (Clariana)

250 comensals

8-17h. de dt. a dg., i ds. de 8-24h.

Cuina casolana

A L’EXTREM més meridional del parc natural del Foix i rodejat de massa forestal hi trobem La Casona, un restaurant ubicat en una masia centenària de Clariana, restaurada, amb uns exteriors amb vistes sobre tota la plana central del Penedès i també a les muntanyes de Montserrat.

Els dos socis que el regenten, Pier Franco Spertino (cap de sala) i Rafael Lucena (cuiner), s’han especialitzat en una oferta de cuina molt casolana, que busca diferenciar-se de la resta de restaurants del Penedès amb una sèrie d’especialitats marca de la casa, que tenen com a base principalment la carn a la brasa.

Amb cinc sales de diferents dimensions i un aforament superior als 250 comensals, La Casona disposa d’un forn burgalès on poden coure “cochinillo”, lletó, cabrit, mitjana de vedella (se’n serveixen plats de més d’un quilo de pes)… També cuina tota mena d’arrossos (caldós, negre, amb llamàntol, amb marisc…), “lacón” gallec, uns canelons de 25cm de llarg i properament incorporarà a la carta pasta fresca italiana.

El menú diari (de 9 euros els dies feiners, 13,5 els caps de setmana al migdia i 16 euros dissabte a la nit) consta d’una desena de primers plats per triar, una vintena de segons i una vintena de postres (alguns d’ells, elaborats per la cuina de la casa, com ara els pastissos per encàrrec), que es complementen amb tota la carta de plats més elaborats. A més, ofereix menús especials de calçotada, de Nadal, de promoció de vedella o de promoció de xai. De cara al bon temps hi són habituals els esmorzars de forquilla (5 euros) a la terrassa exterior del restaurant, on solen aturar-s’hi molts ciclistes i motoristes.

La Casona obre de dimarts a diumenge de 8 del matí a 5 de la tarda i els dissabtes de 8 del matí a 12 de la nit; el sopar de dissabte s’allarga amb música en directe fins a les 2 de la matinada.

FER UN COMENTARI