El celler Vilarnau d’Espiells va acollir divendres la Nit de l’Enologia, una vetllada organitzada per l’Associació Catalana d’Enòlegs i el Col·legi d’Enòlegs de Catalunya que s’ha convertit en una cita anual imprescindible per als professionals del món del vi.

En el decurs de la nit, es van lliurar els guardons a persones que han destacat per la seva tasca de promoció de l’enologia. La vilafranquina Montserrat Mascaró, que dirigeix l’empresa familiar Mascaró, va merèixer el premi a la millor trajectòria professional.  Després de realitzar estudis d’enginyeria agrícola, graduar-se en enologia per la Universitat Rovira i Virgili, cursar un màster en direcció d’empreses a ESADE i haver emmagatzemat una gran experiència a l’INCAVI, Schenk i Henry de Vilamon, es va posar al capdavant del celler familiar situant-lo com una de les empreses de referència del sector.

Els germans sadurninencs Josep i Anton Mata Casanova, de Recaredo, van rebre el guardó a l’enòleg sènior. Un reconeixement amb què es va voler distingir la passió  i vitalitat que els ha consagrat a l’elaboració de cava durant més de sis dècades.

El tercer premi de la nit, dedicat al mèrit periodístic, va recaure en la periodista especialitzada en enocomunicació i enoturisme, la reusenca Ruth Troyano, per la seva enèrgica tasca de donar veu als professionals de l’enologia en mitjans escrits i audiovisuals i en especial a les xarxes socials.

Cada un dels guardonats va rebre l’escultura que identifica els primes de la Nit de l’Enologia: un decantador, al·legoria de l’exigent i profunda transformació que requereix dedicar-se a l’elaboració vinícola.

FER UN COMENTARI