La Passarel·la Vinícola Penedès 2018 presenta les darreres tendències de la DO

0
371

La primera edició de la Passarel·la Vinícola de la DO Penedès ha brillat en tots els sentits es va fer dilluns a sala Marqués de Comillas de les Drassanes de Barcelona i 800 assistents (entre professionals del món de la restauració, botiguers i públic especialitzat) van poder tastar més de 250 referències de vins de la DO Penedès dels 41 cellers que hi van participar. Les novetats vinícoles i les noves anyades de vins blancs, rosats, negres i Clàssic Penedès van ser les protagonistes de l’esdeveniment.

La conversió de la clàssica presentació de nous vins Penedès en una passarel·la respon a la nova línia estratègica de promoció i comunicació que la DO va presentar fa un mes. “Hem volgut fer un símil entre el glamour i el prestigi  de les passarel·les internacionals i la presentació de les novetats dels cellers”, ha explicat el director de la DO Penedès, Francesc Olivella. “Juntament amb els blancs i xarel·los, hi van destacar les nombroses malvasies de Sitges i els negres Premium presentats”, va afegir.

Una de les principals característiques de la Passarel·la 2018 és la relació que s’ha establert entre els cellers participants i els assistents. Els professionals del sector van poder conèixer de manera directa i personalitzada cadascun dels vins que s’hi presentaven, tastar-los i també conèixer els mètodes d’elaboració i les característiques de cada vi.

Gastronomia amb DO

El gran nombre de referències vinícoles es va poder maridar amb productes de la gastronomia catalana. Hi van ser presents la IGP Gall del Penedès, la IGP Llonganissa de Vic, el formatge Cadí, l’oli de la DOP Terra Alta, DOP Siurana i DOP Les Garrigues, la IGP Pa de Pagès Català, Galetes Quely i Torner.

FER UN COMENTARI