A partir d’aquest cap de setmana la ruta per la Vilafranca medieval incorporarà un nou element. Es tracta d’unes ulleres de realitat virtual que permetran als visitants fer un tour virtual per dos dels espais més emblemàtics de la ciutat: la plaça de Jaume I i el Claustre de Sant Francesc. “Hem volgut millorar la ruta i hem aprofitat les prestacions que ens ofereixen les noves tecnologies. Ara que durant el Mobile World Congress hem vist que el món és del 5G, nosaltres no podem quedar-nos només amb l’explicació d’un guia ben documentat”, ha apuntat aquest dilluns la regidora de Turisme, Dolors Rius.

El nou giny, com hem apuntat, s’utilitzarà en dos punts concrets de la ruta medieval. A la plaça de Jaume I un avatar explica l’origen de la vila, des de la construcció de la Torre Dela fins a l’edificació de la Basílica, passant per la construcció dels Palaus reial i Baltà, el call jueu o l’església de Sant Pelegrí. Al Claustre de Sant Francesc l’avatar és el d’un monjo que explica la història de l’edifici i la importància que va tenir a l’època. Els dos recorreguts es poden seguir en català, castellà o anglès.

Captura d’imatge d’una de les recreacions amb ulleres de realitat virtual del Claustre de Sant Francesc, de Vilafranca. 

Al tour virtual per la plaça de Jaume I i pel Claustre de Sant Francesc està previst que aviat s’hi afegeixi la plaça de la Vila. “Amb aquesta iniciativa utilitzem les noves tecnologies per millorar el coneixement del lloc on vivim”, ha explicat l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

Per ara s’han adquirit 19 ulleres 3D i s’oferiran en tres modalitats diferents. Es poden utilitzar amb inscripció prèvia a les visites guiades organitzades pel Servei de Promoció Turística de l’Ajuntament durant nou diumenges al llarg de l’any –a un preu de 9,5 euros-, o bé a través dels grups coordinats per empreses privades que ofereixen rutes turístiques. Com a prova pilot, l’Ajuntament també obre la possibilitat de llogar-les a tothom que ho vulgui per 3 euros a títol individual, en un servei disponible només els diumenges al matí.

El desenvolupament de les ulleres 3D l’ha dut a terme l’empres Digivision i s’ha comptat amb la col·laboració del Vinseum, l’Institut d’Estudis Penedesencs, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’empresa Tríades serveis culturals, que s’han encarregat d’elaborar el guió de la filmació.

A més de les ulleres, l’aplicació també està disponible per a tauletes i mòbils Androids i IOS a Google Play, App Store i la pàgina d’Imagenn, l’empresa que s’encarrega de l’explotació de les imatges.

 

FER UN COMENTARI