L’abril torna a ser republicà a Vilanova

0
260

El 14 d’abril, data de la proclamació de la 2a República, va ser declarat pel ple de l’Ajuntament com a Dia dels Valors Republicans. I és en aquest marc que al llarg del mes d’abril l’Ajuntament organitza, de la mà de l’Amical de Mauthausen i de l’Associació Garraf per la República, un seguit d’actes relacionats amb la memòria històrica, els valors que emanen del republicanisme i la prevenció del feixisme. Valors com la defensa de les persones i els col·lectius més desafavorits, la solidaritat, la fraternitat, l’educació, el dret al treball, la laïcitat, l’internacionalisme com la unió de tots els pobles per defensar la justícia social, etc.

El primer dels actes serà el dia 12, la projecció d’un documental i posterior taula rodona sobre l’actualitat dels valors republicans, però els actes centrals es concentren el dia 14, quan es penjarà la bandera republicana al balcó de la Casa de la Vila, es farà un acte institucional en commemoració del Dia dels Valors Republicans al cementiri, i es podrà veure al Principal l’obra de teatre Bodas de sangre, de Federico García Lorca, amb Clara Segura i Nora Navas. I encara l’endemà diumenge es farà la hissada de la bandera republicana a la platja de la República.

Restaran dues sessions del cicle de cinema sobre la deportació als camps nazis d’Amical de Mauthausen (dies 18 i 25, amb la projecció de Barcelona deportada i Lore (Alemanya 2012), respectivament) i l’obra teatral del grup de teatre El Vent de les Roquetes Los mártires de Chicago (dia 21), sobre la consecució dels horaris laborals de 8 hores.

FER UN COMENTARI