Martí Sistané (ADEPG) i Santi Carda (UEP) van anunciar divendres el nou acord

La Unió Empresarial del Penedès (UEP) i l’Associació d’Empresaris del Garraf, l’Alt Penedès i el Baix Penedès (ADEPG) han arribat a un acord per integrar les dues entitats en una única patronal. La proposta, que es va començar a gestar el mes d’agost, va ser aprovada per unanimitat de les respectives assemblees generals de socis celebrades dijous de la setmana passada.

La nova organització, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), aplegarà un mapa associatiu per damunt del miler d’empreses i tindrà seu a les tres capitals de comarca: Vilanova, Vilafranca i el Vendrell. El fins ara president de l’ADEPG, Martí Sistané, assumirà la presidència de la Federació i el seu homòleg a la UEP, Santi Carda, ocuparà el càrrec de president adjunt. De la mateixa manera, el Comitè Executiu i la Junta Directiva de la nova institució reunirà tots els membres que fins ara formaven part dels respectius òrgans directius. L’objectiu és treballar conjuntament per establir el nou full de ruta de l’entitat.

“No tenia sentit que convisquessin dues patronals en un mateix territori”, ha subratllat Santi Carda, que ha afirmat “que no hem tingut conflictes a l’hora de posar-nos d’acord perquè hem pensat amb el territori i no amb els personalismes”. En termes similars s’ha expressat Martí Sistané, que ha defensat que amb aquesta integració “tindrem més veu i més força per defensar millor els interessos de l’empresariat penedesenc”. “La situació de les empreses dels darrers anys no ha estat gens fàcil. El millor és treballar plegats. Que les empreses haguessin d’escollir quina associació els representava no era una situació còmoda”.

La fusió entre les dues associacions ha estat qualificada “d’iniciativa modèlica i exemplar”. De fet, des de Foment del Treball, la principal patronal del país, s’ha vist com una proposta que es pot exportar a altres territoris catalans.

La nova federació i el seu logotip es presentarà públicament en el decurs de La Nit de l’Empresa, que se celebrarà el 22 de juny a la Finca Mas Solers de Sant Pere de Ribes amb l’assistència ja confirmada del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

FER UN COMENTARI