L’Ajuntament de la Granada convocarà la setmana vinent un ple extraordinari per aprovar una moció d’urgència, pactada entre tots els grups del consistori, per reclamar mesures en matèria de seguretat ciutadana al Departament d’Interior.

L’escalada de fets delictius i d’incivisme provocada per una família conflictiva del poble n’han estat el detonant. Ocupacions d’immobles, furts, amenaces, intents d’agressió fins i tot a membres dels Mossos d’Esquadra i circulació temerària són, segons fonts municipals, alguns dels actes que estan patint reiteradament els veïns.

El darrer episodi
El darrer episodi va tenir lloc el passat dissabte 15 de juliol, quan un jove de 20 anys pertanyent a aquesta família va bolcar la furgoneta amb què conduïa per excés de velocitat i va sostreure el cotxe a un conductor que es va aturar a ajudar-lo.

Els fets van tenir lloc cap a les 11 del matí quan el jove va bolcar la seva furgoneta prop de la deixalleria de Vilafranca. Com a conseqüència del sinistre la seva parella va patir ferides de gravetat.

Un conductor suec que passava pel lloc de l’accident es va aturar a ajudar. Aprofitant el moment en què demanava assistència mèdica per telèfon, el jove va pujar la seva parella al vehicle que s’havia aturat i va fugir a gran velocitat direcció a l’Hospital de Vilafranca. Durant el trajecte va provocar dos accidents més.

Quan finalment va arribar a l’hospital, va deixar la seva parella ferida en una llitera a urgències senes identificar i va fugir amb el vehicle sostret. Posteriorment el vehicle va aparèixer cremat al municipi de Santa Fe. A més, el foc va provocar un segon incendi que va afectar una masia i un camp de conreu propers.

Gràcies a la descripició facilitada per diversos testimonis, els Mossos d’Esquadra van identificar el jove i cap a les 5 de la tarda el van detenir per quatre delictes: robatori o furt d’ús del vehicle, conducció temerària, danys i incendi.

FER UN COMENTARI