L’Ajuntament preveu invertir 1,5 milions en transformar els carrers de Moja a plataforma única

0
396
La majoria de voreres no superen els 90 centímetres d’amplada. FOTO: AJUNTAMENT D'OLÈRDOLA

L’Ajuntament d’Olèrdola ja ha iniciat el procediment per a realitzar la transformació dels carrers del casc antic de Moja a plataforma única. Una actuació que té per objectiu millorar la mobilitat en una zona on la pràctica totalitat dels carrers tenen amplades inferiors als 7 metres i voreres molt estretes que no superen els 90 centímetres. La intervenció, que podria comportar una inversió propera al milió i mig d’euros, és un dels projectes més ambiciosos en matèria d’espai públic que assumeix l’administració municipal en la darrera dècada.

Donada la transcendència de l’actuació, l’Ajuntament va presentar fa uns dies l’avantprojecte de l’obra, que ha estat encarregat a l’estudi Hèlix i que inclou 14.000 m2 en una superfície delimitada pels carrers Sant Jaume, Bonaire, plaça Tedèum, carrers de Penyafort, Rafael de Casanova, Avinguda Carrerada, carrers Llarg, Sindicat, Sol i Migdia.

L’alcalde Lucas Ramírez anunciava que aquest 2018 es preveu treure a concurs públic la redacció del projecte. La pròpia redacció es planifica pel 2019, amb la perspectiva que les actuacions puguin començar a partir del 2020. El batlle apuntava que l’actuació es contempla fer per fases, en un període estimat que podria ser de quatre anys.

Quatre opcions

L’arquitecte Pep Solé, de l’estudi Hèlix, explicava que s’han dissenyat quatre propostes d’actuació. La primera opció suposaria mantenir les voreres i aixecar la calçada a nivell superior de la vorada, aixecant igualment els embornals. Una solució que ja s’ha aplicat amb bons resultats al carrer Sant Pere de Sant Pere Molanta. La segona implicaria fer una secció nova, amb calçada de paviment asfàltic llis o imprès. La tercera, fer els carrers amb pendent central i col·locar els embornals a l’eix central del carrer i la quarta comportaria instal·lar llambordes en tota la nova secció del carrer.

Els veïns assistents van plantejar dubtes sobre itineraris de mobilitat, aparcament, evacuació d’aigües i finançament. L’alcalde va aclarir que la inversió l’assumia íntegrament l’Ajuntament d’Olèrdola, deixant clar que en aquesta actuació no hi hauria contribucions especials dels veïns.

Ramirez també va avançar que es tornaria a convocar un acte públic amb els veïns per presentar el projecte definitiu.

FER UN COMENTARI