L’autòpsia de la Laia descarta la violació i certifica la mort per asfíxia

0
502
el Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilanova ha citat a declrara aquest dijous a 14 testimonis. FOTO: ACN

L’autòpsia de la Laia, la nena de 13 anys assassinada la setmana passada, ha descartat que la víctima fos violada i ha certificat que va morir per asfíxia. Segons la informació a la que ha tingut accés l’ACN, el cadàver de la menor presentava ferides al voltant del coll compatibles amb l’asfíxia per part d’un adult, alhora que tenia nombroses ferides d’arma blanca per tot el cos. Al mateix temps, si bé es descarta la violació, l’informe constata que la víctima tenia signes de manipulació genital.

D’altra banda, segons recull el sumari del cas, la policia sospita que l’home acusat de ser el presumpte autor del crim hauria intentat desfer-se del cadàver. Els Mossos d’Esquadra basen aquesta hipòtesi en el fet que el cos va aparèixer recolzat en una maleta oberta al costat d’un carretó de supermercat, tots dos tacats de sang.

Deu dies després dels fets, els Mossos d’Esquadra continuen analitzant totes les proves recollides al pis del detingut. Mentre avança la investigació, aquest dijous el Jutjat d’Instrucció número 1 de Vilanova ha iniciat la primera roda de declaracions de diversos testimonis. La magistrada ha citat a declarar els dos tiets de la víctima que van trobar el cadàver la nit dels fets, l’exparella del detingut i principal sospitós de ser l’autor del crim, dos agents dels Mossos d’Esquadra, sis agents de la Policia Local i cinc veïns que van participar en la recerca de la menor.

FER UN COMENTARI