L’autora vendrellenca Carlota Baldrís guanya el Concurs de composició Benvingut Socias

0
351
Bernat Giribet, David Valera i Carlota Baldrís. FOTO: ARXIU DEL BAIX PENEDÈS

L’autora vendrellenca Carlota Baldrís, exdirectora de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, ha guanyat el Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue amb l’obra “Del tancat de la Plana al món”. El jurat del certamen, format per tres professors de l’ESMUC, va decidir atorgar-li el primer premi, dotat amb 1.500 euros, “per la representativitat del músic homenatjat, per la naturalitat entre els diferents enllaços melòdics, per la bona resolució harmònica i un bon tractament de l’orgue”.

El concurs es va celebrar el passat 16 de febrer a l’Església Parroquial del Vendrell amb un concert en el qual es van interpretar les sis obres originals i inèdites presentades amb pseudònim, a càrrec de Daniel Carbonell, Jordi Mestres i Jaume Aguza a la gralla i Jonatan Carbó a l’orgue. Bernat Giribet, d’Artesa de Segre, es va endur el segon premi del certamen, dotat amb 750 euros, per l’obra “Rauxa”, mentre que el jove David Valera va ser escollit guanyador per vot popular del públic assistent amb “Àngel Tobies”.

Aquest era el primer any que es convocava el concurs Benvingut Socias coincidint amb el 140è aniversari del naixement del destacat concertista i compositor vendrellenc. Una iniciativa amb què els Amics de l’Orgue del Vendrell s’han proposat reivindicar la figura d’un compositor que malgrat haver fet una carrera musical molt destacada a Catalunya i també a l’estranger és encara un gran desconegut, especialment entre la gent més jove.

FER UN COMENTARI