L’edifici annex de l’Ajuntament de Vilanova estarà a ple rendiment passat l’estiu

0
455
L’acaldessa Neu Lloveras i el regidor Joan Giribet van visitar dimarts l’edifici annex, acompanyats de tècnics municipals.

Les obres d’adequació de l’edifici annex de l’Ajuntament de Vilanova, conegut popularment com els antics jutjats, es troben en la seva recta final. Tal com ha avançat el regidor de Projectes i Obres, Joan Giribet, està previst que entre el 15 i el 20 de juny finalitzin els últims serrells i que durant la primera quinzena de juliol s’inici el trasllat dels serveis municipals actualment ubicats en un immoble de lloguer del carrer Josep Llanza. Així, doncs, si no hi ha cap contratemps, el nou edifici estarà a ple rendiment passat les vacances d’estiu.

Les obres, que han tingut un cost proper al mig milió d’euros, han estat finançades amb un sobrant d’una subvenció de la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona procedent de la passada legislatura i que s’havia de gastar urgentment per evitar-ne la seva pèrdua. La intervenció ha consistit en adequar parcialment la planta baixa, que acollirà els serveis d’equitat i expedients sancionadors, i en habilitar al complert la primera i segona planta, on s’hi ubicaran Habitatge i Llicències i Urbanisme i Obres, respectivament.

Quedaran pendents d’execució la tercera planta, que en un futur podria acollir Via Pública, i una part de la planta baixa, on inicialment estava previst ubicar-hi una nova sala de plens, atès que l’actual és molt petita per les dimensions de la ciutat. Tot i que aquesta opció no s’ha descartat, de moment és només una proposta sobre el paper. I és que, el govern encara n’està estudiant totes les possibilitats.

L’alcaldessa Neus Lloveras ha volgut recordar que, amb el trasllat dels serveis del carrer Josep Llanza, es compleixen dos dels objectius que es va fixar quan va entrar al govern ara fa sis anys: tirar endavant accions per millorar l’atenció ciutadana i deixar de pagar lloguers. De fet, amb aquest darrer trasllat, l’Ajuntament de Vilanova ja tindrà tots els seus serveis ubicats en dependències municipals. “Hem de ser responsables i curosos amb els recursos públics i aplicar-los en el que realment fa falta”, ha insistit l’alcaldessa, que ha recordat que la inversió duta a terme s’amortitzarà en tres anys. I és que, el consistori s’estalviarà 150.000 euros anuals de les arques municipals.

12 anys després
Amb aquesta intervenció es culmina un llarg procés iniciat el 2005, quan van començar les obres de rehabilitació de l’immoble. Després de tres anys aturades, el 2008 es van reprendre els treballs, que es van allargar dos anys. En aquest període intermitent de cinc anys es va enderrocar l’edifici existent, es va construir la nova estructura i es va restaurar la façana de la plaça de la Vila, mentre que les estructures i acabats interiors van haver de ser posposats.

FER UN COMENTARI