L’èpica europea torna a fer costat al Patí Vilafranca

0
2542

El Cafès Novell CP Vilafranca Capital del Vi va viure una nova nit d’èpica en competició europea dissabte, en eliminar en setzens de final del Joventude Viana a la pròrroga i amb gol d’or de falta directa (5-2). Si la temporada passada la víctima va ser el Reus, a qui els vilafranquins van eliminar a quarts de final de la CERS amb gol a l’últim segon de l’eliminatòria, aquesta vegada la remuntada es va materialitzar davant un equip portuguès que va pagar car no haver pogut treure més rèdit en el partit d’anada. La Poliesportiva vilafranquina, plena amb 400 espectadors, va tornar a ser talismà.

El 3-1 encaixat a l’anada no era un bon resultat però deixava oberta una porta l’esperança. Els lusitans va sortir a especular, i li va anar força bé fins a les acaballes de la primera part, quan el Vilafranca, en un final apoteòsic, va marcar dos gols que igualaven l’eliminatòria. Àngel Rodríguez feia el primer des del lateral de l’àrea (minut 22) i Joan Vázquez el segon a manca d’un minut per la mitja part, en superar l’u contra u sol davant del porter.

El segon temps va ser diferent. Ja al minut 2 els visitants feien el primer de penal, però al 7 Marc Vázquez tornava a empatar l’eliminatòria de falta directa. El Joventude va canviar l’actitud, va anar a buscar el partit i al 12 va fer el segon de falta directa, que els classificava (3-2). I seguia pressionant i pressionant, però David Arellano va aparèixer per malbaratar totes les seves ocasions. Finalment va ser el Patí el qui, a manca de 6 minuts per acabar, de forta canonada de Rubén Fernández des de quasi mitja pista, va perforar la porteria forana i tornava a igualar l’eliminatòria.

Cap dels dos va poder desfer la igualada i es va arribar a la pròrroga, en què els dos equips miraven més de no encaixar cap gol més que no pas de marcar-lo. A manca de 18 segons per acabar, però, els de Viana van fer la seva 15a falta, i Marc Vázquez va aprofitar la falta directa per portar la graderia al deliri i el Vilafranca a vuitens de final de la CERS. S’hi trobarà el Barcelos portuguès, en una reedició de la final de la CERS de l’any passat. Els partits seran el 4 de febrer a Vilafranca i el 11 de març a Barcelos.