L’Institut La Talaia elaborarà un projecte per fer un parc urbà a la part alta de Segur

0
314

L’Ajuntament de Calafell encarregarà a l’institut La Talaia l’elaboració d’un projecte de recuperació i de paisatgisme per convertir en un parc urbà un centenar d’hectàrees situades a la part alta del nucli de Segur. Aquests terrenys són un pulmó verd de propietat municipal i el centre tirarà endavant aquest projecte a través del cicle de grau mitjà de jardineria i horticultura que ofereix. Les actuacions que s’hi faran inclouran la neteja i el desbrossament, el tractament natural de l’espai, la replantació, la construcció de marges i la recuperació de camins.

La zona és un corredor ecològic, que connecta amb el Parc del Foix, però que pateix un nivell de degradació important. Ha patit incendis al llarg dels anys i s’hi han fet abocaments de runa o deixalles. Però, a més, és poc accessible i això dificulta que la ciutadania en pugui gaudir.

El municipi va recuperar de l’especulació immobiliària aquest centenar d’hectàrees, arran de diversos convenis urbanístics que va negociar i signar a partir del 2001. D’acord amb la planificació vigent del moment, que provenia del creixement salvatge dels anys seixanta del segle passat, s’hi podien fer uns 2.000 habitatges. L’Ajuntament es va convertir en propietari d’aquests terrenys, que van passar a ser zona verda i en el Pla General del 2011 es van salvaguardar definitivament.

FER UN COMENTARI