Sant Jordi és un dia especial. Molt especial. No cal ni que sigui festiu. Tothom es basqueja per trobar una estona per anar a veure llibres, per comprar-ne (si no s’ha fet els dies abans, o també) i per regalar-ne; tothom troba el seu moment per anar a veure l’ambient de les parades, per comprar la rosa i obsequiar-la a la parella, a la mare o a qui faci il·lusió fer-ho. És l’altra diada nacional de Catalunya, sens dubte. I com ens agrada als catalans tenir un dia així, dedicat al llibre, i a l’amor. I ser l’enveja d’altres cultures.

Com els anys anteriors, La Fura ens hem volgut sumar a la festa dedicant una edició especial a la diada de Sant Jordi. Ja tan sols agafant l’exemplar, sense obrir-lo, hom se’n pot adonar. La portada l’ha confeccionat l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova, a qui fa unes setmanes vam fer l’encàrrec, que es va agafar amb entusiasme. Hi van participar més de 70 persones i després de diversos processos de selecció, finalment la guanyadora és la de Jordi Abellán, que ens ha regalat una portada de conte. Les altres finalistes les podeu veure també, en petit, a la pàgina 17 de La Fura. Per la nostra part, estem molt agraïts de la col·laboració de l’EMAiD.

Però no només la portada respira Sant Jordi. De fet, tota La Fura n’està impregnada, perquè hem tornat a modificar la maqueta per col·locar a la part alta de totes les pàgines la ressenya de les novetats editorials d’autoria local del darrer any. Perquè creiem que, com a mitjà de comunicació, una de les nostres funcions és ajudar a la promoció de la cultura feta a casa nostra i que sovint no té gaire plataformes per projectar-se i donar-se a conèixer. I no per ser local vol dir menor. Entre els llibres que presentem hi ha autèntiques joies. Sereu els lectors i lectores qui les haureu de descobrir. En teniu 87 per triar. Deunidó, no us sembla?

I tot això acompanyat d’una entrevista a la presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid, i de totes les seccions habituals de Pistes, Noticiari, Opinió, Agenda i Serveis. Que gaudiu un bon Sant Jordi! Amb Amor i Lectura.

FER UN COMENTARI