Felicitem-nos, l’independentisme ha guanyat de nou i ho ha fet augmentant el nombre de vots malgrat tenir candidats a l’exili o empresonats, malgrat el setge policial i el joc brut de les institucions. El sobiranisme ha superat la xifra de votants del 9N i de l’1 d’octubre.

A SMiMonjos, entre JxC, ERC i la CUP han obtingut el 45,4% del vots (1.923). Els partits unionistes, partidaris de l’aplicació de l’article 155 (PP, PSC/PSOE i Cs), han obtingut 1.883 vots.

En aquestes eleccions, SMiMonjos va mostrar un comportament polític i social diferent a la majoria de municipis de la comarca. Cs va ser la força més votada amb el 27,7% dels vots (1.147) i va beneficiar d’un terreny adobat per una política socialista exercida durant els gairebé 40 anys de govern municipal de creixement desmesurat del municipi, d’un repartiment arbitrari i electoralista de les subvencions, d’un menysteniment de la catalanitat o d’un obscurantisme de la gestió.

Aquestes actuacions als socialistes els han comportat una pèrdua important de vots. El PSC, que a les eleccions al Parlament de l’any 2012 havia obtingut el 18,81% dels vots, l’any 2015 en va obtenir el 17,27% i en aquestes n’ha obtingut el 14,3%, en una clara i continua davallada.

Una participació rècord (82,8%) va ser l’expressió d’un poble digníssim que no s’arronsa. La república ha guanyat al 155.

Josep Arasa i Ferrer
Portaveu municipal d’ERC a Santa Margarida i els Monjos

FER UN COMENTARI