El cap de l’executiu espanyol Mariano Rajoy s’ha desplaçat aquest dimecres a les caves Freixenet de Sant Sadurní, des d’on ha fet una crida a no castigar els productes catalans. “No és just que alguns empresaris es quedin en una situació de minoració per culpa de les decisions capritxoses i arbitrals que han adoptat alguns dirigents polítics”, ha dit en al·lusió al Govern de la Generalitat.

Rajoy ha qualificat “d’enorme gravetat” que “més de 3.000 empreses hagin abandonat Catalunya com a conseqüència de la inseguretat jurídica que ha generat el procés” i ha demanat respecte tant per aquestes companyies com per les que han optat per quedar-se, en referència a Freixenet, que després de l’aplicació del 155 va decidir no traslladar la seva seu social en considerar que s’havia restablert “l’ordre constitucional i estatutari democràtic”.

Passat l’equador de la campanya, Rajoy ha advertit que després de les eleccions del 21D hi haurà “el mateix govern” a l’Estat. I sense desviar-se del guió seguit fins ara ha deixat clar que “no acceptarem imposicions, ni que Catalunya es quedi fora d’Espanya i d’Europa”.

Rajoy ha visitat les caves sadurninenques acompanyat del president de la companyia, Josep Lluís Bonet, que ha agrait “la normalitat” que ha procurat el 155, i del candidat conservador Xavier Garcia Albiol, que ha assegurat que “si volem recuperar el motor econòmic que ha estat Catalunya i cosir la fractura social que ha generat l’independentisme és necessari un gran pacte de partits entre el bloc constitucionalista”. “És positiu que C’s i PSC augmentin la seva representació però per articular aquesta majoria alternativa hi ha d’haver al Parlament un PP fort”, ha afirmat.

Mani

Malgrat el gran dispositiu policial desplegat, un centenar de manifestants independentistes s’han concentrat als voltants de l’empresa per protestar contra el 155 i exigir la llibertat dels presos polítics. S’hi han concentrat vestits de groc i equipats amb estelades i pancartes on es podien llegir missatges com “Rajoy tens les mans tacades”. Mentre esperaven la seva arribada han protestat al crit de “Llibertat presos polítics” i “Fora feixistes de Sant Sadurní”.

FER UN COMENTARI