La casa rural Mas Llagostera, ubicada a la Bisbal, i la iniciativa de la Carretera del Vi, que transcórrer per set municipis del Penedès i Garraf, van ser distingides dimecres en la tercera edició de la Nit de l’Enoturisme de Catalunya, celebrada al Castell de Peralada i en el marc de la qual es va reconèixer les millors iniciatives turístiques del territori català. Coincidint amb la declaració del 2017 com a Any del Turisme Sostenible, s’ha valorat de forma particular aquells projectes respectuosos amb la sostenibilitat.

Mas Llagostera va rebre el premi en la categoria d’allotjament i restauració. El jurat va valorar l’aposta de l’establiment per fomentar l’estalvi i el reaprofitament dels recursos propis. L’allotjament utilitza les vergues de la vinya i les restes de la producció d’oli per alimentar la caldera de biomassa que escalfa la casa. Les plaques solars garanteixen la llum i l’aigua calenta i l’aigua de la pluja es recull per mantenir la piscina i reforçar el rec en anys de sequera.

La Carretera del Vi, la primera wine road de l’estat, va recollir el guardó en la categoria d’experiències i innovació. La ruta, que recupera la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans, permet gaudir d’avantatges durant les visites als 13 cellers que en formen part, així com de les propostes gastronòmiques, culturals i d’allotjament que s’hi poden trobar. A més ofereix un servei de lloguer de cotxe elèctric per completar els 35 km de recorregut amb aquest vehicle sostenible.

El tercer premi atorgat en el decurs de la nit va recaure en el celler La Vinyeta, ubicat a Mollet de Peralada, pel seu dinamisme, compromís, emprenedoria i sostenibilitat.

FER UN COMENTARI