A la memòria del Dr. Constantí Vidal Sanchis 95 anys

0
154

El Dr. Vidal va ser tota una institució a la comarca. Va aterrar a Sant Sadurní com a metge i cirurgià i es va casar amb la pubilla d’en Francesc Marçal Bosc. Varen tenir 6 fills.

Va ser alcalde de Sant Sadurní del 1966 al 1971 en moments delicats. El Dr. Vidal era molt recte i de dretes moderades. Va ser director de la clínica local l’Aliança Societat Anónima on, amb unes instal·lacions precàries,va operar a molts pacients, principalment de l’apèndix. Amb un equip curiós, en Turegano, responsable de telègrafs, professor i ATS, la Montserrat Claperols, infermera i la germana Maria de les Carmelites, ajudant. I si mal no recordo no es va morir ningú de la operació.

Durant molts anys, amb la família Marçal vàrem ser veïns del poble, continuant fins a l’actualitat l’amistat entre el meu fill Jaume, director tècnic i president de caves Gramona, i la seva filla Isabel, que porta la finca del seu avi Marçal i el seu pare Vidal, i per cert que ho fa molt bé i té uns raïms de primera. Ens apreciem molt encara que jo soc de dretes moderades i ella d’esquerres moderades. Això sí, sempre que li pregunto pel seu germà revolucionari (és conya) Santiago Vidal (tutge) ella, com és natural en dos germans, el defensa a capa i espasa.

En donar el condol l’Ana, dona del Dr. Vidal va comentar que el seu marit li va prendre el protagonisme, atès que abans de casar-se tothom coneixia a cal Marçal i en poc temps de casat es va conèixer com a cal Dr. Vidal.

Recordant el Dr. Vidal, per mi tot un personatge, que descansi en pau que ja s’ho mereix. Li desitja un ciutadà de 86 anys de Sant Sadurní.

Josep Lluis Gramona
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI