Més de 50 actes i de 60 parades, aquest cap de setmana a la Fira Modernista de l’Arboç

0
659
Visita guiada teatralitzada a la Giralda

Aquest cap de setmana tindrà lloc la sisena edició de la Fira Modernista del Penedès, que organitza l’Ajuntament de l’Arboç i que no para de créixer. Més de 50 actes programats al llarg de dissabte i diumenge i entre 60 i 70 parades al mercat modernista, que s’estendrà entre el carrer Major i la plaça Gener, fan que el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Alfons Ribas, la qualifiqui ja com “la segona fira modernista de Catalunya, després de la de Terrassa”.

Una de les activitats destacades és cada any la Marató de teatre d’època al carrer, en la qual dotze companyies de teatre (encapçalades per l’Elenc Artístic Arbocenc, que acaba de ser guardonat amb la Creu Sant Jordi) i més de 200 figurants dinamitzaran pràcticament en sessió contínua els carrers cèntrics de l’Arboç. A més, per primer cop hi haurà tot de personatges modernistes arbocencs que desfilaran disfressats d’època diumenge per la fira (a càrrec de l’Embruix.cat i del grup Llum i Color, de Terrassa), i l’organització fa una crida al públic a també anar-hi vestits d’època.

La música serà l’eix temàtic de la fira d’enguany. Hi haurà, per exemple, un concert de solistes d’òpera dissabte a la nit a la Giralda; o un ball modernista. Les ja tradicionals jornades de portes obertes a la Giralda o l’obertura per primer cop del Castell de Bell-Esguard, on s’hi faran visites guiades i teatralitzades; nombrosos espectacles de carrer, tallers, jocs populars, circ per a la canalla, una exhibició de puntes al coixí modernista o la quarta gimcana pels edificis modernistes de l’Arboç són alguns dels actes destacats d’una fira que cada any agafa més volada.

FER UN COMENTARI