El mes de gener s’iniciaran les obres del nou gimnàs municipal de Calafell

0
274
Imatge virtual del projecte del nou gimnàs. FOTO: AJUNTAMENT DE CALAFELL

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les obres de construcció del nou gimnàs municipal que s’ubicarà al nucli antic, que també inclouran la urbanització de la plaça dels Terrossets. La licitació del projecte, per un import de 848.986 euros (IVA inclòs), l’ha guanyat una constructora que ha ofert millores en l’equipament de màquines de fitness del gimnàs i la instal·lació de jocs infantils a la nova plaça.

Imatge virtual de la nova plaça dels Terrossets. FOTO: AJUNTAMENT DE CALAFELL
Imatge virtual de la nova plaça dels Terrossets. FOTO: AJUNTAMENT DE CALAFELL

Les obres està previst que comencin al llarg del mes de gener i que acabin abans del final del 2018. I és que, el projecte forma part del Pla de Barris del nucli antic, la vigència del qual finalitza precisament el 2018. Com que difícilment hi haurà noves pròrrogues, cal enllestir l’actuació abans.

El projecte té per objectiu arranjar un espai degradat i convertir-lo en un nou punt d’activitat i vida. Segons el consistori, el gimnàs serà un equipament que donarà servei a més de 300 nens i nenes que practiquen la gimnàstica al municipi, però també s’hi podran fer altra mena d’activitats i esdeveniments puntuals.

Projecte d’autor

El projecte ha estat redactat per BCQ Arquitectes, amb Toni Casamor al capdavant, qui ja va dissenyar el projecte dels entorns del castell i la plaça de Catalunya. El respecte pel context històric de l’emplaçament, sobretot les visuals del castell, i les seves línies minimalistes dotaran de modernitat un espai desaprofitat del nucli històric. En aquest sentit el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perin, ha subratllat que “aquesta obra reforçarà la centralitat del nucli antic i hi insuflarà, junt amb altres actuacions que s’hi estan desenvolupant, una vida que li és molt necessària”.

FER UN COMENTARI