L’Eloi té vint mesos i viu a Moja. A les vint setmanes de gestació van comunicar als seus pares que  el nen tenia una cardiopatia congènita anomenada Tetralogia de Fallot i que era incompatible amb la vida si no s’operava abans dels sis mesos. Finalment, el van operar amb èxit i avui l’Eloi fa una vida normal.  “Quan ens van dir  que tenia la cardiopatia ens va caure el món a sobre, ens vam aïllar molt de tot i l’únic que fèiem era buscar informació sobre la cardiopatia i intentar conèixer casos que haguessin anat bé, famílies que haguessin passat pel mateix que estàvem passant nosaltres” explica la Sílvia Vidal, la mare.

Buscant van trobar un llibre Cardiopatías congénitas, un mundo de historias, editat per l’Associació de Cardiopaties Congènites Cor Barcelona el gener del 2017. “En el llibre hi ha el testimoni real de moltes altres famílies amb fills amb cardiopaties i això ens va servir de molt”. De seguida es van posar en contacte amb l’Associació, van conèixer els seus membres i ara ells en formen part activament. Tant que en la segona edició del llibre, presentat només fa unes setmanes, hi han participat en primera persona, explicant la seva història i la de l’Eloi.

Es tracta d’un recull de vint històries de famílies amb fills amb alguna cardiopatia congènita. “Escriure la nostra història ens va costar, però ens ha anat bé compartir-la” diu la Sílvia. Des que es va publicar, ara fa tres mesos, que ja se n’han venut 700 exemplars. El llibre es pot comprar a través d’Amazon, del correu electrònic unmundodehistorias@hotmail.com i també en dos establiments de Vilafranca: El Cosidor, al carrer de la Font, i al cafè Ve de Gust, de la rambla Nostra Senyora.

Tots els diners que es recapten amb la venda del llibre es destinen a l’Associació de Cardiopaties Congènites Cor de Barcelona, dirigida pel doctor Raül Abella, cap de cardiologia de l’hospital Vall d’Hebron i que té per objectiu investigar, formar metges d’altres països i operar aquí infants de països amb menys recursos.

FER UN COMENTARI