Aquest matí l’alcaldessa de Vilanova ha explicat els motius que han portat al seu partit, el PDeCAT, a trencar el pacte de govern amb el PSC. Neus Lloveras ha preferit no parlar de trencament: “Hem decidit reorganitzat el govern sense el PSC perquè per motius de dignitat i drets humans nosaltres en aquests moments som incapaços de treballar conjuntament amb persones que creiem que formen part d’una formació política que en aquests moments està deixant de banda uns valors bàsics que en democràcia mai de la vida podem oblidar”.

Lloveras ha explicat que la gota que ha fet vessar el got ha estat l’actitud del PSC el 24 de març al ple del Parlament, quan el grup socialista no es va voler sumar a les mostres de suport als familiars dels presos polítics. “És un exemple de falta de respecte als drets humans, com pots negar-li el suport a una familiar d’un polític que està empresonat de forma preventiva sense judici? Nosaltres com a persones no li negaríem aquest suport a cap polític, tingui les idees que tingui” ha conclòs. L’alcaldessa ha anunciat que el seu grup municipal sempre ha estat favorable al diàleg i durant els set anys que fa que estan en minoria al capdavant de l’Ajuntament han pactat amb tots els grups per tirar endavant els projectes de ciutat.

Lloveras ha garantit que l’Ajuntament funcionarà amb total normalitat des d’avui i fins a final de mandat i ha fet una oferta a la resta de grups municipals per treballar conjuntament en l’assoliment de dos objectius: “fer front comú en defensa de la democràcia i de la llibertat de les persones i donar més força el govern municipal per acabar d’executar el pla de govern”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que en aquest darrer tram de legislatura són conscients que tindran una càrrega considerable de feina, però l’afrontaran amb ganes.

Recordem que ahir dijous, el PDeCAT va comunicar als socialistes que trencaven el pacte i es quedaven, d’aquesta manera, al capdavant de la ciutat amb només 4 regidors dels 25 que conformen el ple. Segons Lloveras, va oferir als cinc regidors del PSC continuar dins el govern com a regidors independents perquè l’entesa en la gestió municipal des del juny de 2015 ha estat “molt bona”, però aquests han refusat l’oferta. “Ens entristeix no poder continuar treballant amb uns companys amb els quals humanament ens hem entès molt bé, però estem alleugerits perquè en aquests darrers mesos ens ha costat moltíssim mantenir la nostra racionalitat”, ha afirmat.

FER UN COMENTARI