El nou centre de dia de Calafell preveu obrir portes al mes de juny

0
281
El centre de dia està ubicat a la cèntrica Rambla Nova. FOTO: JOAN GRÍFOLS

El nou centre de dia de Calafell preveu obrir portes a principis d’estiu, concretament al mes de juny. Així s’ha anunciat en una jornada de portes obertes organitzades per donar a conèixer aquest equipament, construït a la zona de magatzems i cellers de la Masia de la Sínia, a la cèntrica Rambla Nova.

A hores d’ara, l’obra està acabada i es troba en fase de legalització de les instal·lacions. Quan pugui obrir, no tan sols oferirà el servei de centre de dia, amb un total de 60 places, sinó també un taller ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual que donarà cobertura a 40 usuaris. De fet, hi haurà una oferta d’activitats que, en principi, serà més propera a la d’un centre cívic, en espera que la concertació de places per part de la Generalitat permeti anar desplegant el servei pròpiament dit de centre de dia. 

L’alcalde Ramon Ferré ha recordat que el centre de dia és un equipament molt reivindicat al municipi. “Tenim tres residències de persones grans, totes tres privades i a Segur, i hi ha una demanda d’aquest tipus de servei des de fa molts anys”. Ferré també ha anunciat que “s’obrirà una llista d’inscripció que servirà per acreditar davant la Generalitat que existeix una demanda i que, per tant, hi ha d’apostar mitjançant la concertació de places”.

Concessió a 30 anys

La construcció del nou equipament ha anat a càrrec de la Fundació Santa Teresa, que hi ha invertit 1,5 milions d’euros a canvi d’una concessió per a la seva gestió de 30 anys. Pel que fa al centre de dia, el model de gestió serà el del centre Anna Serra del Vendrell. Es tracta d’un model flexible que s’orienta a les necessitats dels usuaris i a aconseguir que se sentin com a casa. Quan estigui plenament operatiu, funcionarà dotze hores diàries (de 8 del matí a 8 del vespre) de dilluns a diumenge. Dins d’aquesta franja horària, els usuaris podran estar les hores que necessitin, sense cap mínim ni un horari fix. També s’oferiran serveis com dutxes geriàtriques que podran sol·licitar-se  de forma independent.

FER UN COMENTARI