El nou equipament juvenil que s’està executant a l’antic mercat de La Pelegrina estarà a ple rendiment al juny de l’any vinent. Així ho ha anunciat aquest dimarts el regidor de Joventut Miquel Medialdea en una visita a les obres, que es van iniciar el passat juliol. “Calculem que l’obra estigui acabada a final d’any, i que de març a juny podem equipar tot l’espai amb el material adient perquè s’hi puguin desenvolupar les activitats previstes”, ha explicat el regidor.

Amb aquest equipament Vilafranca tornarà a disposar d’un espai exclusiu per a joves, després de més d’una dècada orfe d’aquest servei, al mateix temps que donarà vida a un edifici de grans dimensions que estava tancat i en desús des de l’any 2012.

L’equipament, que inclourà una sala de creació per a espectacles d’arts escèniques, bucs d’assaig, sales de formació i espais de reunió per a entitats, està pressupostat en 900.000 euros i es contempla en el marc de la Llei de Barris, de manera que es preveu que la Generalitat n’assumeixi el 50% del seu cost.

Donar resposta al Síndic de Greuges
La Plataforma Gent del Barri, integrada per veïns de l’Espirall, han explicat que el Síndic de Greuges de Catalunya, a petició dels propis veïns, ha reclamat per segona vegada a l’Ajuntament de Vilafranca un informe amb la documentació i el seguiment de la Llei de Barris.

Els veïns recorden que amb el finançament de la Llei de Barris hi havia el compromís de construir un Centre Cívic. Un projecte que finalment ha quedat aturat després que el consistori hagi decidit destinar part dels diners reservats a l’equipament juvenil.

FER UN COMENTARI