Núria Plana serà la Defensora de la Ciutadania els pròxims cinc anys. Així ho va aprovar el ple municipal celebrat dilluns. Plana ha estat vinculada durant molts anys a entitats del tercer sector, especialment a Intermon Oxfam, des d’on ha lluitat per promocionar el comerç just i a impulsat diversos projectes de sensibilització per avançar cap a un món més solidari.

Aquest és el quart nomenament del Defensor de la Ciutadania d’ençà que l’Ajuntament va instaurar aquesta figura l’any 2002. Prèviament han exercit el càrrec Pere Tàpies, Arnau Oleguer i Josep Ibars. Per primera vegada, doncs, el ple encarrega aquesta funció a una dona. “Aquest és un reconeixement a la seva tasca però també a totes les dones que han estat marginades de responsabilitats pel fet de ser dones”, va destacar en la seva intervenció el regidor de participació Ciutadana, Juan Luís Ruiz, que va reconèixer “que encara queda molta feina per fer assolir canvis de patrons socials i per reduir les situacions de desigualtat per motiu de gènere”.

Critiquen el mètode d’elecció

El nomenament de Núria Plana va comptar amb els vots favorables del govern sociovergent i els suports d’ERC, el PP i la regidora no adscrita Carmen Reina. La CUP, C’s, Som VNG i els també no adscrits Ariadna Llorenç i David Montes van optar per l’abstenció.  Tot i agrair a Núria Plana l’acceptació del nou càrrec, van lamentar la poca voluntat política per modificar el reglament vigent amb l’objectiu que sigui la ciutadania qui elegeixi directament i de manera participativa el Defensor. Tal com van criticar  alguns grups “l’elecció de la figura que fiscalitza el govern i l’administració local no pot venir del mateix govern, ni del mateix ple”.

 

FER UN COMENTARI