Parar d’estudiar

0
169

Les vacances d’estiu escolars comencen després de nou mesos d’anar a l’escola i estudiar sense parar. Acostumen a començar a finals de juny, aproximadament el dia 22, i acaben a principis de setembre, pels volts del dia 12. Són un descans per quedar amb amics i estar amb la família. M’encanten les vacances d’estiu!

Els adults creuen que són massa llargues, que com que fa molta calor s’haurien de fer altres activitats però incloses en el curs escolar, ja que “els pares hem de portar els fills a un casal d’estiu si treballem. I potser alguns no podem fer front a la despesa que això suposa”. Tenen raó, perquè jo vaig a l’Estiu Jove, però hi ha gent que no pot pagar-lo, i si els pares treballen, tenen un bon lio.

A més de l’estiu hi ha les festes de Nadal, però no són tan llargues. També hi ha les de Pasqua, però encara són més curtes. Fer vacances a l’estiu és necessari. És l’estació de l’any més calorosa i als llocs tancats hi fa més calor; a les aules de l’institut hi ha molts adolescents i, per tant, fa pudor a suat.

En aquesta època els dies són més llargs i es pot quedar amb els amics; amics que veiem molt poc durant el curs perquè fem extraescolars, tenim feina. Ja sé que els podria veure els caps de setmana, però tots tenim molts deures i poc temps. També tenim deures a l’estiu, però tenim més temps per fer-los i organitzar-nos millor. A més, podem fer el que més ens agrada sense límit de temps, sense haver d’anar a dormir d’hora perquè l’endemà ens hem de llevar d’hora… A més, la família pot, en la majoria de casos, demanar-se alguns dies de vacances i podem fer algun viatge o cosa que no podem fer, o no tant, durant el curs, sobretot viatges llargs.

Així que m’agrada que les vacances escolars d’estiu durin tres mesos perquè parem d’estudiar, vaig a l’Estiu Jove, veig als meus millors amics, estic amb la família i vaig a dormir tard o a l’hora que jo vull.

Elisenda Mitjans
1r d’ESO INS Alt Penedès, de Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI