Els partits perfilen els seus candidats penedesencs

0
721

El 21 de desembre hi ha eleccions al Parlament, tots els partits s’hi presentaran i ja tenen els seus candidats penedesencs definits. La majoria de partits decidiran aquest divendres en quina posició aniran els seus candidats a les eleccions al Parlament.

JuanLuisRuiz
Juan Luis Ruiz.

Juan Luis Ruiz, 15è del PSC
Els socialistes han optat per un veterà de la política local, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilanova i expresident del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz, com a candidat núm. 15 per Barcelona. En els comicis de 2015, els socialistes en van treure 12 en aquesta demarcació, de manera que té opcions a ser diputat, si el partit puja o bé si hi ha renúncies al llarg de la legislatura. El regidor de Subirats Marcos Pérez, per la seva part, ocupa la posició 35a.

Salvia, amb moltes opcions
Un dels penedesencs amb més possibilitats d’esdevenir parlamentari és Jordi Salvia, excap de comunicació del grup parlamentari de la CUP i ara cinquè a la llista per Barcelona. En les plebiscitàries del 17 de setembre de 2015 la CUP va treure vuit diputats a la província de Barcelona.

Jordi Salvia (foto: Oriol Clavera).
Jordi Salvia (foto: Oriol Clavera).

Menys opcions de sortir té el vendrellenc Josep Mañé, que va al núm. 2 per Tarragona; ara fa dos anys, la CUP va obtenir un diputat per la demarcació.

Les primàries celebrades dimarts de la setmana passada pel PDeCAT Alt Penedès van donar com a primer candidat l’alcalde de Torrelavit i exdiputat de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, que va treure 58 vots, tres més que el tinent d’alcalde vilafranquí Aureli Ruiz. L’exalcaldessa de Sant Sadurní i actual parlamentària Maria Rosell va quedar tercera, amb 38 vots, i el quart candidat, Ramón Alonso (un jubilat vilafranquí procedent de Reagrupament), en va treure 21.

Neus Lloveras a la llista del president
L’alcaldessa i diputada Neus Lloveras ha estat elegida candidata pel Garraf. També s’havien presentat a les primàries Robert Monzonis (de Cubelles, actual president del PDeCAT del Garraf) i el vilanoví Quim Llamusí.

Val a dir que el fet que el president Carles Puigdemont faci la seva pròpia llista, amb prioritat per als consellers de la Generalitat acusats i empresonats, ha endarrerit (fins avui divendres) la decisió de les posicions que ocuparan els candidats comarcals, fins al punt que algun d’ells podria quedar fora. Lloveras, no obstant això, en tant que presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), té moltes opcions de ser-hi. El nom de la candidatura: Junts per Catalunya.

Antoni Castellà.
Antoni Castellà.
Rut_Ribas
Rut Ribas.

Deu candidats d’ERC
ERC és el partit que més penedesencs situarà a la seva candidatura al Parlament; a falta de confirmar avui divendres la posició definitiva de cadascun d’ells, els qui tenen quasi assegurada l’elecció són el diputat quintinenc Antoni Castellà, que va al lloc 13è, com a líder de Demòcrates, i la cap de llista de les JERC a l’Alt Penedès i sadurninenca Rut Ribas (filla de l’alcalde Josep M. Ribas), que va 16a. En posicions amb opcions, si els van bé les eleccions, hi haurà la regidora gelidenca i presidenta de la Federació Regional del partit Lluïsa Llop (22a), i més enrere la sitgetana Aurora Carbonell (27a). En posicions testimonials hi haurà, a la llista per Barcelona, el regidor vilafranquí Pere Sàbat, el vilanoví Jordi Medina, la regidora de Sant Cugat Ester Raventós, la regidora de Canyelles Montse Martínez i, per Tarragona, la diputada arbocenca Teresa Vallverdú (8a) i el vendrellenc Lluís Navarrete.

Matías_Alonso
Matías Alonso.

El calafellenc Matías Alonso repetirà com a cap de llista de C’s per Tarragona, de manera que serà diputat per tercera legislatura consecutiva.

 

Catalunya en Comú ha situat en regidor de Vilafranca en Comú i historiador Ramon Arnabat en el lloc vintè de la demarcació de Barcelona.

Ramon Arnabat.
Ramon Arnabat.

FER UN COMENTARI