Aquesta setmana el jurat del premi Anna Maria de Saavedra, organitzat per l’editorial penedesenca Andana i la llibreria La Cultural, de Vilafranca, ha donat a conèixer el guanyador d’aquesta primera edició. Es tracta de Pep Antoni Roig, autor de la novel·la Abans de la boira.

L’obra guanyadora és una novel·la curta que posa en contacte dos personatges: un professor d’Història de l’Art a la Universitat de Siena, a Itàlia, que acaba de trencar amb la seva parella i torna a casa per assistir a l’enderroc del campanar de l’església del seu poble, i un camioner de la Catalunya Nord, en el trajecte que va des de l’aeroport de Girona i Vilaplana, un poble de l’Alt Penedès.

El jurat ha valorat la qualitat literària d’Abans de la boira i en destaca el domini dels diferents registres lingüístics de l’autor.

Pep Antoni Roig va néixer a Barcelona l’any 1988, però viu al Pla del Penedès des de fa anys. És llicenciat en Filologia Catalana i treballa com a redactor en una agència de publicitat i disseny. És col·laborador en diferents mitjans de comunicació escrits i digitals i és un apassionat de la poesia; com a rapsode, ha ofert centenars de recitals de poesia arreu dels Països Catalans.

11 obres presentades
Al premi s’hi van presentar onze obres, de les quals el jurat en va escollir tres de finalistes: el recull de contes titulat Cinc dits té una ma, el poemari La tendresa dels roures i Abans de la boira, la guanyadora.

La convocatòria del premi va néixer amb l’objectiu de seleccionar l’obra d’un autor inèdit, resident a la comarca de l’Alt Penedès, per publicar-la i contribuir a impulsar la seva trajectòria literària. Per això el premi consisteix a editar i distribuir Abans de la boira per diferents llibreries de tots els territoris de parla catalana de cara a la campanya de Nadal i Reis.

FER UN COMENTARI