Per què a l’hospital de Vilafranca no hi ha servei de tractament d’hemodiàlisi?

1
166

Els malalts d’insuficiència renal del Alt Penedès volem fer la hemodiàlisi al nostre Hospital Comarcal de Vilafranca del Penedès i no haver-nos de traslladar fora de la comarca.

Pateixo una insuficiència renal que em condicionarà a connectar-me, dia sí i dia no, a una màquina per poder sobreviure. Malgrat que ja és decebedor pensar que has d’estar lligat a una màquina, la sanitat complica encara més la dolença dels malats que la pateixen complicant-los la vida, fent-los anar a molts quilòmetres de distància per poder accedir al tractament. Concretament, en el meu cas em deriven a l’Hospital de Sant Pere de Ribes, que es troba a 50,1 quilòmetres (58’) de distància des de casa meva.

Senyors polítics i de sanitat: Si l’Hospital Comarcal de Vilafranca no pot oferir el servei d’hemodiàlisi, que l’hauria de tenir perquè és just i també perquè és un dret, com a mínim haurien de deixar que el malalt pugui triar l’hospital que li queda més a prop de casa seva.

No demano compassió, demano solucions. Polítics i administracions s’omplen d’excuses i protocols, però també sé perfectament que només és qüestió d’interessos, diners, mala gestió i poca empatia. Aquest tractament és tan inhumà que em fa sentir un simple “client”, no un malalt, i això és una immoralitat.

Senyors polítics, siguin més humans, facin que l’Hospital de Vilafranca tingui una unitat d’hemodiàlisi pel bé de la ciutadania. Una malalta renal crònica.

M. Àngels Balada Ventura
Mediona

1 COMENTARI

  1. En aquests enllaç veureu com l’any 2011 ja es reclamava el que ara jo també reclamo. Es va fer una promesa que l’any 2015 s’hauria solucionat, estem l’any 2018 i encara no s’ha solucionat. Quants malalts hi ha d’haver per aconseguir-ho?
    “ELS USUARIS D’HEMODIÀLISI CLAMEN PER LA NOVA UNITAT
    Es mobilitzen Els pacients que s’han de traslladar a Vilanova, uns 50, recullen firmes perquè s’obri la unitat a Vilafranca
    El Catsalut té previst el servei abans del 2015 però ara no hi ha ni emplaçament ni diners per fer-lo”
    http://www.elpuntavui.cat/article/2-societat/14-salut/366032-els-usuaris-dhemodialisi-clamen-per-la-nova-unitat.html

FER UN COMENTARI