Per una àrea més europea

0
183

Segurament els vilafranquins ja saben que a la vila hi ha una instal·lació pensada per a l’aparcament d’autocaravanes. És el que se’n diu àrea de servei i on diàriament hi passen la nit, i moltes hores del dia, aquest tipus de vehicles (a vegades fins a vint) pensats per a un turisme saludable i tranquil. Jo mateix, algunes vegades, amb la meva autocaravana, en arribar de viatge cap al tard o a plena la nit, hi he dormit.

Però en llevar-me al matí he trobat a faltar un servei que és el de l’esmorzar (que no ha d’estar pas a càrrec de l’Ajuntament, eh!!). A moltes àrees que he visitat de la resta d’Europa és força normal que sobre les 8 o les 9 del matí s’hi presenti una furgoneta d’algun forner o pastisser que ofereix a la gent que s’està llevant els clàssics croissants o les internacionals baguets. Anunciant-se amb la botzina del cotxe o amb un so especial desperta els que hi hem pernoctat i ens porta el complement d’un bon esmorzar.

Malauradament a Vilafranca no he vist encara cap forner que s’hagi desvetllat per encarregar-se d’aquesta tasca. Pel que sé, durant l’any passat van fer nit a Vilafranca més de 2.500 autocaravanes. Què pot representar això per a un forner decidit? Doncs fent números, i pel cap baix, posem 5.000 ensaïmades, croissants o magdalenes, 2.000 baguets, barres de quart o pans de pagès, amb els complements que hi vulgueu afegir (que si xocolata, que si galetes, que si bunyols, que si garlandes, que si alguna ampolla de vi).

Segurament Vilafranca, amb això del boca-orella que tant funciona en el sector autocaravanista, seria recordada també per l’exquisidesa de les seves pastes. A veure si algú s’hi anima i ens europeïtzem una mica.

Jordi Valls
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI