Gerard Piqué deixa la selecció espanyola, cansat de tantes falses polèmiques. La deixarà quan acabi el Mundial 2018. És a dir, la polèmica creixerà encara molt més. No acostumo a mirar els partits de futbol, i encara menys els de la selecció espanyola. M’interessen molt més els fenòmens sociològics que envolten el futbol.

La persecució mediàtica que ha patit el jugador català del Barça ha estat descomunal. Que si celebra un títol de “la roja” amb la senyera, que si participa en una manifestació independentista, que si parla d’un cantant (Kevin Roldán), que si es posa els dits encreuats, mentre sona l’himne espanyol. La persecució ha arribat a superar tots els vells fantasmes (tan actuals i moderns) de l’Espanya de sempre. La darrera polèmica supera el delírium trèmens. Piqué és acusat d’haver esquinçat el rivet de la bandera espanyola de la màniga de la samarreta. Per entendre aquesta manca d’informació que existeix entre els aficionats ultres i els periodistes (encara més ultres), ens hem hagut de tornar experts en les samarretes de la selecció espanyola de futbol. En concret, Piqué portava una samarreta de màniga llarga, un tipus de samarreta que no porta el rivet de la bandereta espanyola. Per estar més còmode, es va tallar les mànigues. Fins i tot, Piqué va voler ensenyar les mànigues tallades a la premsa espanyola (ultra) perquè poguessin veure que era completament blanca i que no havia tallat cap símbol espanyol.

Aquest és el preu que paga Gerard Piqué, després de guanyar un Mundial i dues Eurocopes amb la selecció espanyola. Odi i fanatisme. El cas Piqué és un símptoma del conflicte que estem vivint entre Espanya i Catalunya. És una metàfora tan buida de continguts que donaria per escriure un assaig sobre l’absurditat del pensament colonial espanyol. Els periodistes espanyols han estat capaços de posar el jugador del Barça al centre de moltes polèmiques falses. El cas recorda la falsa polèmica que van viure els jugadors del Barça (Puyol i Xavi), acusats d’haver-se doblegat les mitgetes en un partit de la selecció, per tal d’amagar el rivet dels colors espanyols. El cas Piqué donaria per escriure un llibre sobre tots els casos d’esportistes perseguits per ser catalans. Si Catalunya s’acaba separant d’Espanya, a quins col·lectius podran dirigir el seu odi? Què faran sense els “polacos”? Què farà la nació més antiga del món i de l’univers? Quants títols guanyaran? Quantes medalles plenes d’odi tindran?

FER UN COMENTARI