Pol Retamal assoleix el bronze europeu en el relleu 4×100 i queda quart en els 200 mll

1
1783
Pol Retamal, tercer per l'esquerra de la imatge.

El penedesenc Pol Retamal, atleta del FC Barcelona i membre del Club Atletisme Velocistes Penedès, ha aconseguit una meritòria quarta posició en la prova dels 200mll en el Campionat Europeu Sub20, celebrat el passat cap de setmana a Grosseto (Itàlia).

Retamal arribava a la cita com un dels favorits per assolir el títol. Després de guanyar amb facilitats les sèries classificatòries i la semifinal, es va plantar a la final amb moltes possibilitats. Una sèrie de factors, com la intensa calor, els nervis i la forta tensió competitiva, van fer que patís una baixada de tensió una hora abans de la final. Per sort, es va poder recuperar a temps gràcies als serveis mèdics de la Federació Espanyola d’Atletisme. Un cop recuperat, va oferir una espectacular cursa fent-se amb el quart lloc, a dues centèsimes del bronze, i aconseguint el millor resultat històric que assoleix un velocista espanyol en categoria Sub20.

Bronze en el relleu 4×100
A la jornada de cloenda, i ja recuperat, Retamal aconseguia el bronze, junt amb els seus companys d’equip, en el relleu 4×100. L’atleta completava la seva cursa amb un temps de 39”59 i establint un nou rècord estatal.