“PolCat”, la producció pròpia del FIMPT 2018

0
333
Manu Sabaté, acompanyat de la regidora de Cultura Teresa Llorens, dilluns en roda de premsa.

La formació polonesa Janusz Prusinowski Kompania i el català Manu Sabaté protagonitzaran un dels darrers concerts del festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT). Sota el títiol PolCat, que juga amb els noms dels dos països i amb el de la polca, un gènere present en tots dels territoris, aquesta col·laboració s’estrenarà en el marc del festival el 17 de juny a les vuit del vespre a la plaça de la Vila.

La seva actuació es va donar a conèixer dilluns en una roda de premsa que va comptar amb la presència de Manu Sabater, que va explicar que amb aquest nou projecte “volem mantenir les especificitats de cada territori, ja que els instruments tradicionals i els gèneres de ball noucentistes a tota Europa han evolucionat i s’han enriquit de manera diferent”. Per aquest motiu, els dos artistes volen fer la seva pròpia música producte de la mescla de les dues cultures, no una mostra per separat de la música catalana i polonesa en un mateix escenari.

Aquesta és la tercera de les confirmacions que anuncia el festival. Prèviament s’han donat a conèixer les actuacions del grup colombià Puerto Candelaria i de l’acordionista basc Kepta Junquera.

FER UN COMENTARI