Posem Catalunya en marxa des de cada poble i ciutat!

0
182

Aquesta setmana ha començat una campanya electoral anòmala, d’unes eleccions que no poden agradar a ningú, convocades des de la centralització més flagrant: a través del retrògrad 155 i pel president del partit més corrupte d’Europa, M. Rajoy.

Però també són una oportunitat perquè s’obre una oportunitat transformadora, l’oportunitat de convertir-les en una palanca de canvi per posar Catalunya en marxa. Fa massa temps que tenim un país on l’eix nacional s’ho ha empassat tot. Hem deixat de parlar de les condicions als nostres hospitals, de l’atur juvenil o de l’accés universal a l’educació. Ens han posat sota un debat de banderes que ha empetitit la societat catalana tant des d’una banda com l’altra, que ha enfrontat barris amb barris i ciutats amb pobles. Sota la promesa dels 18 mesos o d’una “unitat sagrada” ens han dit que esperem, que ja hi haurà temps de parlar dels nostres drets.

I nosaltres, la gent comuna, ja n’estem farts d’esperar que s’incrementin els recursos de l’Hospital de Sant Camil perquè faci front a les necessitats de la comarca. Farts d’esperar que no es tanquin línies a escoles com La Ginesta. Farts d’esperar que la gent jove puguem trobar una vida digna a Vilanova.

Des de Catalunya en Comú-Podem volem transformar Catalunya. Ho farem des de cada poble i cada ciutat, des de les nostres comunitats, construint majories guanyadores. No pensem defugir el debat nacional, on qualsevol solució passa perquè la societat catalana puguem decidir el nostre futur. Però, el més important de tot, no pensem oblidar tampoc el marc social, la lluita per guanyar drets i reconquerir les privatitzacions que fa massa temps que ajornem.

Marc Martorell
Candidat per Vilanova i la Geltrú de Catalunya en Comú-Podem

FER UN COMENTARI