Ciutadans, entitats i col·lectius de Vilanova han presentat fins a 320 propostes per executar amb els pressupostos participatius. D’aquestes, un total de 120 s’ajustaven a les condicions demanades, que no superessin els 30.000 euros d’inversió i que estiguessin vinculades amb l’espai públic o amb millores en equipaments municipals. Després d’analitzar-ne la seva viabilitat econòmica i tècnica, finalment es podrà votar entre un total de 61 propostes.

Comença el període de votacions

Feta ja aquesta primera selecció, dilluns comença el període de votacions, que s’allargarà fins a l’11 de juny. Les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat podran escollir aquelles que vulguin, fins a sumar un import de 150.000 euros, la quantitat que s’ha reservat als pressupostos participatius. Les votacions es poden fer de manera presencial en deu equipaments municipals o a la web participa.vilanova.cat, on a més a més es poden consultar totes les propostes. Les que aconsegueixin més vots s’hauran de dur a terme abans d’acabar l’any.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Vilanova aposta per uns pressupostos participatius. Es tracta d’una prova pilot i, si funciona, no es descarta anar incrementat la partida destinada any a any.

FER UN COMENTARI