Els pressupostos participatius de Calafell recullen una trentena de propostes ciutadanes

0
203
La millora dels serveis a les platges ha estat una de les altres propostes fetes arribar per la ciutadania. FOTO: JORDI TARGA

entat les seves idees als pressupostos participatius engegats per l’Ajuntament de Calafell. Després d’analitzar-les en el seu conjunt, han quedat agrupades en 29 propostes, ja que moltes giraven al voltant de la mateixa qüestió.

Entre les propostes presentades, n’hi ha dues que han generat una gran mobilització. Es tracta d’una instal·lació esportiva dedicada a la pràctica de l’atletisme, que ha rebut abundants adhesions, i de diverses actuacions relacionades amb els animals de companyia, com habilitar espais per a gossos en indrets públics, millores a les colònies de gats o altres propostes innovadores com instal·lar màquines expenedores de pinso a canvi de reciclar envasos.

La resta de propostes fan referència a temes diversos, com la millora dels serveis de les platges, la creació d’un carril bici, la pavimentació de carrers, la creació d’horts urbans, la instal·lació de més marquesines a les parades d’autobús, millor il·luminació a zones conflictives, la solució a la inundabilitat d’alguns carrers o la renovació i millora de parcs i zones verdes i de jocs. També s’han demanat arranjaments als aparcaments de les escoles i reparacions de voreres danyades.

En total els ciutadans podran decidir sobre l’1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament, import que actualment correspon a 400.000 euros.

Votacions finals
Aquests dies, els serveis tècnics municipals han estat avaluant la viabilitat tècnica de les propostes. No s’han admès les que no siguin de competència municipal o que suposin un cost superior als 200.000 euros, amb la intenció que no tot l’import es destini a un projecte únic. Aquest dilluns s’iniciarà un període de votació amb les propostes finalistes. Les votacions, que es podran fer a les tres oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà, s’allargaran fins al 29 d’octubre i només hi podran prendre part les persones empadronades majors de 16 anys.

FER UN COMENTARI