Prop de 2.000 persones, en conjunt, es van concentrar dimarts davant de les Cases de la Vila de Vilanova, Vilafranca i el Vendrell concorrent així a la crida que les entitats sobiranistes, ANC i Òmnium Cultural, van fer per reclamar la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart coincidint amb els tres mesos del seu empresonament a Soto del Real.

Durant l’acte coordinadors locals de les dues entitats van llegir un manifest conjunt, el text del qual denunciava el fet que els Jordis estiguin entre reixes “per les seves idees polítiques, per defensar el dret a l’autodeterminació”, alhora que acusava l’Estat “d’actuar com una dictadura, jutjant i privant de llibertat a persones per manifestar-se pacíficament”.

“Ara mateix a l’Estat espanyol s’estan vulnerant drets bàsics i fonamentals”, remarcava el text, que també recordava que “els Jordis han estat empresonats per ordre d’un tribunal que no era competent per fer-ho, l’Audiència Nacional”.

Esther Guell i Jordi Parellada, representants de l'ANC i Òmnium Cultural a l'Alt Penedès, van ser els encarregats de llegir el manifest a Vilafranca.
Esther Güell i Jordi Parellada, presidents de l’ANC i Òmnium Cultural a l’Alt Penedès, van ser els encarregats de llegir el manifest a Vilafranca.

Durant les concentracions es va fer una crida a la ciutadania a no defallir i a seguir alçant la veu per exigir tants cops com calgui la llibertat dels Jordis, que s’han convertit en “l’exemple viu de la lluita pacífica d’un poble que vol una societat més lliure”.

També es va tenir un record per al vicepresident i conseller d’Interior cessats, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que porten 75 dies tancats a la presó d’Estremera per haver tirat endavant el mandat del poble de Catalunya.

Les concentracions van cloure entonant El cant dels Segadors.

FER UN COMENTARI