El FC Vilafranca s’ha acomiadat aquest vespre de la Copa Federació en caure per 2-0 al camp de l’Ontinyent i perdre l’eliminatòria de semifinals per un global de 3-1. El degà penedesenc diu adeu així a un somni que s’ha allargat dos mesos, en què ha anat superant eliminatòries sempre contra-pronòstic, amb equips teòricament superiors, i en què ha deixat el nom del club en un dels llocs més alts de la seva història, si no el que més.

L’Ontinyent ha estat massa Ontinyent pel Vilafranca. Un Segona B amb prestacions d’equip de play off per ascendir a Segona A són ja paraules majors per a l’equip penedesenc, que a mesura que anava superant heroicament eliminatòries de la Copa s’anava desinflant a la lliga de Tercera Divisió: l’esforç fet entre setmana s’acaba pagant el cap de setmana. Però ha caigut amb el cap alt, lluitant fins a l’extenuació i amb un joc que a estones ha despertat l’admiració dels rivals.

En el partit d’anada a Vilafranca va empatar a un, després que Oribe es fes un fart de tenir ocasions. La bola no va voler entrar més cops, i al camp valencià la tornada s’ha fet feixuga. Els locals, molt superiors, han dominat el partit i han tingut ocasions fins i tot per golejar. El primer gol ha arribat al minut 25′ en una rematada en planxa. Al segon temps els penedesencs han avançat línies cercant l’empat, tenien més la pilota però amb poques ocasions. L’esperança ha durat fins a manca de 9 minuts per acabar el temps reglamentari, quan els de la Vall d’Albaida han rematat al fons de la xarxa una passada de la mort que sentenciava partit i eliminatòria.