Segona part de les obres d’enrajolat a la plaça de la Vila de Vilanova

0
307

Un cop acabada la Fira de Novembre, l’Ajuntament ha reprès els treballs de remodelació dels 847 m2 de la plaça de la Vila, amb la idea de recuperar l’original paviment de trencadís de marbre. Aquesta segona fase s’acabarà el 15 de desembre, de manera que la plaça torni a quedar neta durant la campanya comercial nadalenca.

Els treballs, pressupostats en 115.000 euros, consisteixen en la substitució del paviment que presenti esquerdes i flonjalls, i la reposició dels elements que faltin respectant les figures geomètriques, utilitzant el mateix tipus de marbre –si és possible–, que hi ha actualment.

Al bell mig de la plaça, es retirarà la base rectangular de marbre sobre la qual s’erigeix l’estàtua del prohom vilanoví Josep Tomàs Ventosa i es rebaixarà a nivell de terra, quedant només els graons que conformen la base més quadrada de l’estàtua. També s’intervindrà sobre les peces de marbre buixardat malmeses de Sant Vicenç que envolten el monument. En acabar les obres es polirà el terra.

Quan acabin els treballs i fins a la primavera, l’Ajuntament seguirà fent millores als eixos comercials del centre de la ciutat, fins a completar un pressupost de 261.000 euros, amb un total de nou miniactuacions que només s’aturaran per carnaval: entre gener i febrer, als carrers Caputxins i Sant Sebastià i a les cruïlles amb les places de la Vila, dels Cotxes i de les Cols; tot seguit, al carrer de l’Aigua, entre la plaça de les Neus i el carrer Sant Francesc (on se substituiran les franges longitudinals de rodera per asfalt); es renovaran bancs, plantaran margallons a les jardineres i es repintaran fanals i cartelleres a les rambles Principal i de la Pau; es repararà el paviment de la cruïlla del carrer del Comerç amb Sant Pere i Sant Antoni; de març a maig, es milloraran els creuaments de la rambla Principal entre els carrers del Jardí-Sant Joan i Recreo-Cervantes; i entre abril i maig s’ampliarà la vorera del carrer de Tetuan i es faran millores al pas sota la via de la rambla de la Pau.

FER UN COMENTARI