Sobre la fusió dels consorcis

0
169

En resposta a l’article publicat a La Fura el 19 de desembre de 2017, en què l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, parlava dels acords de subrogació dels Consorcis del Penedès i el Garraf, dels quals el Consori Sociosanitari de Vilafranca quedava exclòs per la seva bona viabilitat econòmica, el comitè d’empresa del CSSV vol manifestar:

1. La bona viabilitat econòmica es deu a la precarització de les condicions laborals dels seus treballadors/es i, en conseqüència, es produeix un alt índex d’absentisme per baixes.

2. Lamentem que la proposta de conveni amb el Departament de Salut de la Generalitat només garanteixi la contractació dels serveis sociosanitaris a “curt termini” (la contractació és anual), ja que si s’hagués permès la incorporació en la fusió, s’hauria garantit el manteniment de l’activitat sociosanitària a la comarca i, probablement, s’haurien pogut millorar i incorporar serveis, i fer-lo més atractiu a nous professionals.

3. Els treballadors/es del Ricard Fortuny, des que es va conèixer la fusió, van mostrar el temor de perdre l’activitat i passar-la als centres fusionats. Per això els membres del Comitè d’Empresa es van reunir amb tots els partits polítics, per mostrar-los aquests temors, i també amb l’equip de govern, i l’alcalde es va comprometre a reunir-se amb el comitè d’empresa abans de la signatura de la fusió, per mostrar-nos l’acord. Seguim a l’espera…

Comitè d’empresa CSSV
Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI