Els dos regidors de Som VNG han reaccionat al trencament del pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC fent una crida a “passar pàgina” de la sòciovergencia per tal de crear un executiu alternatiu a Vilanova. “Al consistori existeix una majoria alternativa a les dues forces, que podria sumar majoria absoluta per donar un gir a la situació que viu la ciutat”, senyala la formació lila en un comunicat.
Som VNG es refereix així a la suma dels seus regidors amb la CUP i Esquerra, la qual només podria prosperar davant una eventual dimissió del PDeCAT, que ara s’ha quedat al capdavant del govern amb només quatre regidors. Ja que, si els demòcrates no dimiteixen, l’aritmètica no permet la suma suficient de regidors per a presentar i aprovar una moció de censura.
D’altra banda, Som VNG reclama aprofitar el nou escenari polític per negociar els pressupostos amb nous acords que permetin resoldre qüestions de la ciutat pendents.
Al mateix temps, els dos regidors liles han replicat l’oferta de l’alcaldessa Neus Lloveras amb què el PDeCAT convidava la resta de formacions polítiques a crear des de l’Ajuntament de Vilanova un front en defensa dels drets humans. Som VNG subratlla que ja existeix un front d’aquestes característiques i etziba que “no intentarà fer-ne un ús partidista intentant barrejar el debat sobre què fer a la ciutat amb la participació en aquest front”.

FER UN COMENTARI