Steven Isserlis, Amandine Beyer i Gerhard Weinberger, protagonistes del Festival Pau Casals

0
1143
Eva Serramià, regidora de Cultural del Vendrell, Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals, i Bernard Meillat, director artístic del Festival Pau Casals, el passat 30 de maig en l’acte de presentació del FIMPC. FOTO: ACN

L’Auditori Pau Casals acollirà entre el 13 i el 24 de juliol la 38a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC). En el centenari de l’Armistici, les vetllades musicals adoptaran com a fil conductor “Casals i la Primera Guerra Mundial, amb l’objectiu de reivindicar els valors universals de pau i democràcia que el mestre va deixar com a llegat a través de la seva obra.

L’edició d’enguany inclourà vuit concerts amb artistes tant de l’escena nacional com internacional. El concert inaugural, el 14 de juliol, anirà a càrrec del tandem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jerome Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Sota el títol “Beethoven i la gran escola romàntica alemanya!” interpretaran peces del compositor juntament amb d’altres de Schubert, Schumann i Brahms.

El cap de cartell del festival, el violoncel·lista anglès Steven Isserlis, farà doblet i actuarà acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Toni Grau, i de la pianista Connie Shih, el 16 i el 18 de juliol, respectivament. En el darrer recital, el piano i el violoncel s’uniran per interpretar un concert que girarà en torn a “El violoncel en temps de guerra” amb peces de compositors de la talla de Bach, Schumann o Debussy.

El 17 de juliol, repetirà al festival la violinista Amandine Beyer, amb peces de compositors com Couperin o Marais i acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti. A més a més, l’organista de renom Gerhard Weinberge conduirà el concert ‘Grandesa i serenitat de Bach’, el 19 de juliol, en una localització diferent a la resta de concerts, l’església parroquial del Vendrell.

De l’escena espanyola, destaca l’actuació del pianista Javier Perianes el 20 de juliol, que oferirà el concert ‘Debussy i el seu amic Falla’. Al programa d’enguany també hi haurà lloc per la dansa: l’agrupació Ensemble Murtra posarà música a la coreografia de Maxime Thomas, interpretada per ell mateix i acompanyat per Antonin Monié i Ida Viikinoski el 21 de juliol. L’espectacle comptarà amb la narració de Jaume Comas del text de Charles-Ferdinand Ramuz amb música d’Igor Stravinsky. Tancarà el festival, el 24 de juliol, el violoncel·lista i guanyador de la beca Pau Casals l’any 2012 Pablo Ferrández acompanyat de l’Orquestra Simfònica de Camera Musicae.

“No tenim la intenció de fer només música. Volem difondre la figura de Pau Casals”, ha destacat Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals. És per això que també s’organitzaran dues sessions de projeccions audiovisuals a l’aire lliure amb imatges inèdites recopilades per la Fundació Pau Casals “per tal que la gent de la seva vila conegui la part més humana i quotidiana del mestre”. Tindran lloc el 13 i 23 de juliol, a les deu de la nit, a la plaça del Tívoli del Vendrell.

FER UN COMENTARI