L’Ajuntament dels Monjos ha aprovat, ara sí amb el recolzament de tots els grups municipals, una moció presentada pel col·lectiu ecologista Bosc Verd i 16 veïns del Penedès que demana anul·lar amb celeritat l’autorització ambiental tramitada per la Generalitat que, des del 2010, permet a la cimentera Uniland cremar residus i fangs de depuradora com a combustible.

La petició es fonamenta en la resolució emesa el passat 19 de juny pel comitè de compliment del conveni d’Aarhus de Nacions Unides, que ha declarat il·legal l’autorització per la crema de residus emparant-se en la vulneració de la participació pública i de transparència. Segons el col·lectiu ecologista, “no es va anunciar l’activitat per a la qual s’havia demanat l’autorització ambiental sinó una altra totalment diferent, evitant que el públic n’estigués informat i pogués presentar al·legacions”.

El text aprovat insta a fer arribar la petició de nul·litat a la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat per tal que el govern català paralitzi la utilització de residus com a combustible. La moció va ser exposada per Xavier Llenas, veí del poble, que va recordar que hi ha múltiples estudis que demostren que la crema de residus en distàncies properes a nuclis de població representa un greu perill per a la salut de les persones.

FER UN COMENTARI