Els talls de carretera i autopista, principal afectació de la vaga general al Penedès

0
1150
Tall de l¡AP-7 a l'alçada de Vilafranca.

La jornada de vaga general convocada per la Intersindical CSC amb el suport de les entitats sobiranistes (Òmnium i l’ANC) està tenint com a afectació principal el tall de carreteres i autopistes des de primera hora del matí a bona part de les vies penedesenques.

A 2/4 de 8 del matí un grup de manifestants ha tallat l’autopista AP-7 al Vendrell per espai de poc més de mitja hora en direcció nord, i en paral·lel han fet el mateix en sentit sud a l’alçada de Castellet i a l’AP-2 a la Bisbal del Penedès. També a primera hora s’ha col·locat una barricada a la C-15 a Sant Quintí, i aquesta mateixa carretera ha estat tallada a Vilafranca, a l’alçada dels 5 Ponts. Aquest darrer grup, d’unes 250 persones, ha anat en marxa lenta per l’N-340 entre les sortides dels 5 Ponts i la carretera de Vilanova, des d’on s’han dirigit fins a l’autopista AP-7, que ja circulava amb normalitat. L’han tallat poc abans de 2/4 de 10 del matí en el mateix punt que en la vaga del 3 d’octubre, a l’alçada de la C-15, però aquest cop en els dos sentits de la marxa. Hi ha estat una hora; en el transcurs d’aquest període un camió frigorífic que estava aturat a primera línia s’ha incendiat, i l’han apagat de seguida amb extintors d’altres camioners. Al cap d’una hora, i de deixar passar uns quants vehicles a estones de manera intermitent, han sortit en marxa lenta ocupant els sis carrils en direcció nord. També s’ha tallat l’autopista C-32 entre Vilanova i Sitges.

Manifestació pels carrers de Vilafranca, avui al migdia.
Manifestació pels carrers de Vilafranca, avui al migdia.

D’altra banda, a la ciutat de Vilafranca bona part dels establiments comercials, botigues, fleques i supermercats han obert amb normalitat, per bé que també n’hi havia força de tancats. El seguiment, doncs, ha estat desigual. A les 12 hi havia convocada una primera manifestació al centre de la vila per part del Comitè de Defensa del Referèndum, i a les 6 de la tarda n’hi ha una altra d’unitària. A la del migdia s’hi han aplegat més de 5.000 persones, que de la plaça de la Vila han desfilat pel Centre, avinguda Tarragona, rambla de Nostra Senyora i fins davant la caserna dels Mossos d’Esquadra.

FER UN COMENTARI