El president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, i el director general de l’UNEF (Unió Espanyola Fotovoltaica), José Donoso, han lamentat públicament les dificultats i traves burocràtiques a què s’enfronten els empresaris que decideixen instal·lar plaques fotovoltàiques d’autoconsum i han instat a les administracions a facilitar, d’una vegada per totes, la transició energètica cap a un model net i sostenible eliminant les barreres existents.

Miguel A. Torres ha expressat “la total indefensió davant la falta de solucions econòmicament viables i la incertesa jurídica a causa de les diferents interpretacions de la normativa. Es refereix a la instal·lació fotovoltàica que el celler va realitzar el 2016, que va suposar una inversió de 450.000 euros i que continua pendent de connexió després d’un any d’iniciar els tràmits administratius.

“Els empresaris podem ajudar a l’Estat espanyol a complir amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic que té amb la Unió Europea mitjançant l’autoconsum d’energies netes. Som part de la solució i les administracions haurien de facilitar el camí en comptes de posar traves”, ha afegit Miguel A. Torres, que ha comparat la situació amb Xile o Califòrnia on “no hem tingut cap dificultat per instal·lar plaques fotovoltàiques als nostres cellers”.

FER UN COMENTARI