Un 3 de 9 per brindar amb Oriol Rossell pel 70è aniversari dels verds

0
394
3 de 9 amb folre (foto: M. Rosa Ferré).

Els Castellers de Vilafranca van fer diumenge al migdia l’actuació més simbòlica i emotiva de totes programades enguany per festejar el seu setantè aniversari. Van actuar davant la casa pairal del seu fundador, Oriol Rossell, i es van prendre l’actuació com una diada de primer ordre, ja que hi van aixecar les seves millors construccions.

Efectivament, els verds van descarregar davant de Can Cassanyes, a Sant Marçal, el 3 de 9 amb folre, que és a hores d’ara i abans d’arribar l’hora dels gamma extra la seva millor construcció. Ho van fer amb total seguretat, satisfent amb escreix les expectatives creades d’obrir una nova “plaça” de nou.

Abans del 3 de 9, però, havien passat moltes coses. Hi va haver l’entrada a “plaça” al so de les gralles; i es van fer diversos parlaments, com els del president Joan Badell, del cap de colla Toni Bach, del fill del fundadors dels verds Toni Rossell i, finalment, del veterà casteller Eloi Miralles, autor del llibre de la història de la colla, que va glossar i enaltir la figura d’Oriol Rossell. Entre tots van agrair al primer cap de colla que tingués la benpensada de crear per primer cop una colla pròpia a Vilafranca, i va ser també un homenatge a tothom qui hagi passat per la colla de 1948 ençà.

Després van venir els castells: la torre de 8 amb folre, el 3 de 9, també el segon 5 de 8 de la temporada, el pilar de 6 i vuit pilars de 4 simultanis. A més, en acabar, es va aprofitar per fer un assaig de 3 de 10 amb folre i manilles, al qual es van posar quints. Es va acabar la jornada amb un dinar de germanor a l’exterior del celler.

El dia abans, dissabte al vespre, els Castellers van actuar per segon any a la Nit dels Xarel·los, que es feia al claustre de Sant Francesc. Aquí no hi van fer l’anunciat 3 de 9 amb folre. Van bastir, al carrer Sant Pere, els 5 de 7, torre de 8 amb folre, 3 de 8, 4 de 8, 3 de 7 per sota, pilar de 6 i sis pilars de 4, més quatre espadats de 4 dins dels claustre.

FER UN COMENTARI